‘100 jaar radio’ over Kees Schilperoort op NPO Radio 5

Bert Kranenbarg praat donderdagmiddag op NPO Radio 5 met Hans van Willigenburg, Annette van Trigt en Erik de Zwart, drie presentatoren die intensief samenwerkten met de legendarische Kees Schilperoort. Hij maakte ‘Raden Maar’, ‘De Stemband’ en ‘De Piepshow’ voor achtereenvolgens de KRO, Veronica en Radio 538.

‘100 jaar radio’ over Kees Schilperoort op NPO Radio 5 De humor van Kees Schilperoort was onbegrensd, zijn populariteit bij met name iets oudere dames ongekend.

Na zijn pensionering ging hij dankzij een carnavalsplaat aan de slag bij Veronica waar een fles jenever een in zijn contract vastgelegde secundaire arbeidsvoorwaarde werd. Kees overleed in 1999.

Het gesprek over Kees Schilperoort is te horen vanaf 16.00 uur op NPO Radio 5. Na de uitzending is een uitgebreide versie met veel radiofragmenten te beluisteren via een podcast.

Iedere donderdagmiddag viert ‘Bert op 5’ op NPO Radio 5 de verjaardag van de radio. Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat het eerste radioprogramma in Nederland werd gemaakt. Daarom staat het radioprogramma wekelijks stil bij bijzondere radio uit het verleden. Eerder al maakte Bert Kranenbarg portretten over ‘Met het oog op morgen’ en ‘De toestand in de wereld’ (door mr. G.B.J. Hiltermann). Ook die zijn als uitgebreide podcast terug te luisteren. [Radiowereld.NL]