Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio wordt op zondag het minst beluisterd

Radioluisteraars luisteren op zondag het kortst naar de radio. Dit blijkt uit tijdsbestedingsonderzoek Media:Tijd 2018. Op zondag wordt er door radioluisteraars gemiddeld 193 minuten geluisterd tegenover 209 minuten op zaterdag en 234 minuten op werkdagen.

Radio wordt op zondag het minst beluisterd Dat er doordeweeks 41 minuten meer naar radio geluisterd wordt komt waarschijnlijk doordat er dan vooral op het werk en onderweg geluisterd wordt.

Daarmee blijkt radio ook het beste medium te zijn om bij te multitasken. Slechts 4% van het radioluisteren vindt plaats zonder er iets bij te doen.

De luistertijd op werkdagen verschilt overigens niet veel van elkaar. Wel is te zien dat de maandag, woensdag en vrijdag de beste dagen zijn, terwijl op donderdag iets korter geluisterd wordt.

In 2018 bedroeg de gemiddelde luistertijd van radio 115 minuten, waarvan 113 minuten naar live radio. Dat gemiddelde gaat over alle Nederlanders van 13 jaar en ouder. Er zitten dus ook mensen tussen die niet naar radio luisteren. Vandaar dat de gemiddelde luistertijd van de mensen die daadwerkelijk luisteren fors hoger ligt.

Opvallend is dat radio met 131 minuten het grootste medium is bij de doelgroep 35-49 jaar en tv met enkele minuten verslaat. Met 146 minuten wordt radio het langst beluisterd door de doelgroep 50-64 jaar. De groep 13 -34 jaar luistert met 76 minuten het kortst. [Radiowereld.NL]
Foto: Pixabay

Gerelateerde berichten