Top 500 van de Zomer vanaf maandag op Qmusic

Qmusic start maandag (22 juli) om 7 uur weer met haar jaarlijkse ‘Top 500 van de Zomer.’ Gedurende vier dagen lang zijn er daarom alleen maar zomerse platen te horen op de landelijke radiostation. Ook Qmusic Limburg zendt de lijst uit, maar dan geheel non-stop.

Top 500 van de Zomer vanaf maandag op Qmusic Vorig jaar stond “Summer Jam 2003” van The Underdog Project en The Sunclub op 1, gevolgd door “Dura” van Dadee Yankee en “Despacito” van Luis Fonsi en Daddy Yankee.

In 2017 stond laatstgenoemde plaat nog op de eerste plaats. Wie er dit jaar op 1 staat wordt donderdagmiddag bekend.

Sinds deze maand rijdt Qmusic ook met een speciale Q-ice cream truck door heel Nederland op zoek naar mooie verhalen en om gratis ijsjes uit te delen.

Vanaf maandag draait Qmusic ook een iets andere programmering. Zo zijn Mattie Valk en Marieke Elsinga op vakantie. Het ochtendduo wordt gedurende vijf weken worden zij vervangen door avonddeejay Kai Merckx.

Overigens is Qmusic dit jaar niet de eerste landelijke zender die een zomerse hitlijst uitzendt. Sky Radio opende de dans op 17 juni met de Summer Top 500. Hier stond ‘Despacito’ van Luis Fonsi en Daddy Yankee op de eerste plaats. Radio 538 volgde een week later met de ‘Zomer Top 538 waarin “Danza kuduro” van Don Omar en Lucenzo bovenaan stond. [Radiowereld.NL]
Foto: Radio.NL