Piraten DAB+-netten in de lucht in Ierland (filmpje)

Diverse piratenzenders zijn in de Ierse steden Dublin en Cork gestart met uitzenden op illegale DAB+-netten. De stations protesteren hiermee tegen het feit dat er geen nieuwe FM-frequenties worden uitgegeven en de uitrol van digitale etherradio in de ijskast is geparkeerd door de overheid.

Piraten DAB+-netten in de lucht in Ierland (filmpje) In Ierland is er relatief weinig ruimte voor commerciële radio op FM. Ierland kent naast vier landelijke publieke zenders slechts twee landelijke commerciële zenders op FM (Today FM en Newstalk).

Daarnaast is er een christelijk radiostations landelijk op AM te ontvangen, ondersteund door enkele FM-frequenties (Spirit Radio).

Tevens is er een kavel met FM-frequenties in de grote steden (Classic Hits). De rest van de radiostations zijn uitsluitend lokaal of regionaal actief. En ook dat aanbod blijft beperkt tot enkele zenders per regio. Wel zijn er in steden als Dublin en Cork meerdere piraten actief op FM.

Lees verder in het DAB+ Dossier op Radio.NL

Gerelateerde berichten