Merkenconsolidatie Australische radio gaat verder

De merkenconsolidatie in de Australische radiowereld gaat door. Afgelopen woensdag (9 oktober) heeft Mediaconcern Southern Cross Austereo (SCA) de namen van nog eens drie radiostations gewijzigd. Hierdoor is er een einde gekomen aan vertrouwde namen als Sea FM en 2GO.

Merkenconsolidatie Australische radio gaat verder In oktober 2016 besloot SCA al grotendeel afscheid te nemen van vrijwel alle lokale namen voor radiostations en deze om te dopen tot ‘Hit’ of ‘ Triple M’. Tientallen stations wijzigden hierdoor in december hun naam waardoor de merken Hit en Triple M nu in vrijwel alle steden te ontvangen zijn.

Toch waren er enkele uitzonderingen. Allereerst behielden 104.1 2Day FM in Sydney en 101.9 The Fox in Melbourne hun eigen naam. Wel hanteerden ze enige tijd het predicaat Hit voor hun naam, maar daar kwam later weer een einde aan.

Maar ook Sea FM Central Coast, 2GO FM Central Coast en Gold FM Gold Coast behielden hun eigen vertrouwde naam. Wel zette Sea FM ‘Hit 103.1’ voor haar naam en schakelden de stations geleidelijk over op het Hit (Top 40) of Triple M (greatest hits pop-rock) format.

Nu heeft SCA de laatste stap gezet en ook de lokale namen van deze stations geschrapt. Zo heet 101.3 Sea FM nu Hit 101.3, terwijl 2GO FM is omgedoopt tot Central Coast’s 107.7 Triple M. Gold FM gaat nu door het leven als Goldie’s 92.5 Triple M. Met deze naamswijzigingen heeft SCA haar merkenconsolidatie zo goed als afgerond.

Voordelen
Het gebruik van één merk voor radiostations met hetzelfde format heeft voor SCA meerdere voordelen. Zo is het makkelijker om reclamezendtijd te verkopen aan landelijke adverteerders. Voor hen is het duidelijk waar een Triple M of Hit zender voor staat.

Maar ook voor luisteraars is het een stuk eenvoudiger. Waar ze zich ook in Australië bevinden, ze weten precies op welke zender ze af moeten stemmen voor hun favoriete muziek. Met de komt van internet en social media laten radiostations zich niet langer begrenzen door het bereik van hun FM of AM signaal. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten