Search
Close this search box.

Algemeen directeur Karin van Gilst stopt bij BnnVara

Interim-directeur Karin van Gilst vertrekt na ruim een jaar weer bij de publieke omroep BnnVara. Dat laten de Raad van Toezicht en Van Gilst weten in een gezamenlijke verklaring. Wie haar opvolgt is nog onbekend.

Algemeen directeur Karin van Gilst stopt bij BnnVara Van Gilst: ‘BnnVara is een geweldige, en tegelijk ook complexe club. Zeker voor iemand die niet uit de omroepwereld komt. Ik ben hier met veel enthousiasme ingestapt.

Na een jaar hebben we de balans opgemaakt. Dat deden we in de geest van de visie van BnnVara: eerlijk, open en kritisch. Werkt dit naar ieders tevredenheid? Doen we de juiste dingen? Heeft het de juiste richting?

Als je verantwoordelijk wilt zijn voor een omroepvereniging die stoer, eerlijk en soms ongezouten is dan moet je ook zo naar jezelf en elkaar kijken. Ik ben trots op de resultaten die ik samen met content directeur Gert-Jan Hox in dit eerste jaar heb neergezet. Ik heb echter ook geconstateerd dat de echte klik tussen mij en de organisatie niet voldoende aanwezig is. Als dat zo is, dan moet je daar conclusies aan durven verbinden.

“Het nieuwe directieteam van BnnVara heeft afgelopen jaar rust gebracht in de organisatie” aldus Wanda van Kerkvoorden, voorzitter Raad van Toezicht. “Er zijn goede stappen gezet, met meer programma’s dan ooit gekoppeld aan een scherpe inhoudelijke focus. De organisatie is op veel vlakken verder geprofessionaliseerd. Met name op het gebied van innovatie, marketing, digital en bedrijfsvoering.” [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten