Search
Close this search box.

VK: Capital breidt uit in de regio Birmingham

Het hitnetwerk Capital FM is nu in een nog groter gebied rondom Birmingham op FM te ontvangen. Sinds maandag (2 december) zijn zes lokale radiostations van Quidem toegevoegd aan het bekende radiomerk, waardoor meer dekking is aan de noordoost, zuidoost- en zuidkant van de stad.

VK: Capital breidt uit in de regio Birmingham Eerder dit jaar sloot Quidem al een franchiseovereenkomst met Global Radio om gebruik te maken van het merk Capital.

Tegelijkertijd werd mediawaakhond Ofcom gevraagd of het format van de zes lokale radiostations van Quidem gewijzigd mocht worden. Ruim twee weken geleden kwam die goedkeuring er.

Het gevolg is dat sinds maandag de vier Touch FM stations (Coventry, Warwick, Tamworth en Burton), Rugby FM en Banbury Sound zijn gestopt met uitzenden. In plaats hiervan is nu Capital te horen.

23 Uur per dag wordt het netwerkprogramma van Capital uit Londen overgenomen, inclusief de ochtendshow. Alleen in de middag tussen 16 en 19 uur is een eigen gezamenlijke middagshow te horen op de zes stations van Quidem. Het overnemen van de lokale middagshow uit Birmingham is namelijk niet toegestaan, omdat deze zender eigendom is van Global. De regel is dat radiostations van verschillende eigenaren maximaal 21 uur per dag mogen netwerken.

Al enige tijd stonden Touch FM, Banbury Sound en Rugby FM in de spaarstand. Heel veel programma’s werden al gedeeld. Zo waren er maar drie lokale ochtendshows, terwijl de middagshow door alle zes de stations werd uitgezonden. De rest van de dag werd gevuld met non-stop muziek.

Door het verdwijnen van Touch FM, Rugby FM en Banbury Sound raken mogelijk 13 medewerkers hun baan kwijt, waaronder diverse presentatoren en accountmanagers. Journalisten hebben de mogelijkheid gekregen om over te stappen naar Global’s nieuwsredactie in Birmingham om het lokale nieuws op de zes radiostations te verzorgen.

Quidem niet de eerste franchisenemer van de merken van Global Radio. In 2014 nam Communicorp enkele stations van Global over, die nog steeds onder de vlaggen van Capital, Heart en Smooth opereren. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten