Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gouden RadioRing 2019 voor Veronica Inside

De ‘Gouden RadioRing’ voor het beste radioprogramma gaat dit jaar naar het radioprogramma ‘Veronica Inside’ van Wilfred Genee op Radio Veronica. De beruchte Radioring werd uitgereikt door zanger en presentator Gerard Joling.

Gouden RadioRing 2019 voor Veronica Inside Wilfred Genee: “We zijn pas één jaar bezig met dit programma en staan hier nu met de Gouden RadioRing!

We hebben een geweldig team met Rick, Niels en Celine. Alle luisteraars en mensen die op ons gestemd hebben: bedankt!

Wilfred Genee presenteert het beste radioprogramma iedere maandag tot en met donderdag van 16.00 uur tot 18.00 uur samen met sidekicks Niels van Baarlen en Rick Romijn en nieuwslezeres Celine Huijsmans.

Genomineerden
Andere genomineerden voor de belangrijkste radioprijzen van Nederland waren in 2019: Mattie & Marieke (Qmusic), Ekdom in de Morgen (Radio 10), Somertijd (Radio 10) en Club Ondersteboven (Slam!).

De belangrijkste radioprijzen van het jaar werden dit jaar tijdens de 14e editie uitgereikt tijdens het Gouden RadioRing Gala in Theater Gooiland in Hilversum. Dit jaar werd het opnieuw gepresenteerd door 3FM deejay Rob Janssen.

Om genomineerd te kunnen worden, moest een programma volgens AvroTros minimaal drie maanden op de radio te horen zijn geweest in 2019, maar hoefden dit geen volledige maanden te zijn. Alleen programma’s van NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO Funx, Radio 538, Sky Radio, Qmusic, Radio Veronica, Radio 10, Slam, BNR Nieuwsradio, 100% NL, Sublime en Classic NL stonden op de lijst.

Foto: AvroTros / video still Youtube

Alle winnaars op een rij
Naast de RadioRing werden donderdagavond prijzen uitgereikt voor beste radiopresentatoren. De Zilveren Radioster Man en de Zilveren Radioster Vrouw en de Marconi Award voor Beste Radiozender van Nederland en de Marconi Award voor Aanstormend Talent en de Marconi Online Award uitgereikt.

En Sjors Fröhlich kreeg de Marconi Oeuvre Award uitgereikt tijdens Radiogala.

Vorig jaar won Evers Staat Op voor de tweede keer De Gouden RadioRing. De populairste ochtendshow van ons land hield eind 2018 na 21 jaar op te bestaan. Edwin Evers won voor Evers Staat Op in 2006 ook de allereerste Gouden RadioRing. [Radiowereld.NL]