Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sander de Heer verhuist naar het weekend van Radio 2

[Update] Radiodeejay Sander de heer heeft vanochtend voor de laatste keer “De heer ontwaakt” gepresenteerd op Radio 2. Vanaf maandag presenteert Gerard Ekdom de dagelijkse ochtendshow. De Heer keert vanaf januari terug op Radio 2 en gaat programma’s in het weekend maken.

Vanaf januari presenteert De Heer elke zaterdag en zondag tussen 14 en 16 uur een programma samen met Yora Rienstra. Hoe het programma gaat heten en hoe het er precies uit gaat zien weet het duo nog niet. “Dat het iets totaal nieuws gaat worden staat vast“, aldus de deejay.

De Heer ontwaakt was sinds februari 2008 te horen op Radio 2.

Hoofd Radio BNN-VARA Tessel van der Lugt: ‘Sander de Heer is van enorme waarde voor de VARA op NPO Radio 2. Ik ben daarom heel blij dat we hem na de komst van Gerard Ekdom kunnen behouden en kijk uit naar het programma dat hij straks samen met Yora gaat maken. Ik twijfel er niet aan dat dit duo het beste in elkaar naar boven gaat halen.’

Sander de Heer
Sander de Heer (1975) is zijn deejay-carrière begonnen bij Radio 538 en kwam in 2000 binnen bij BNN, waar hij ‘Weg met BNN’ maakte op Radio 1, ‘Het Platenpaleis’ op Radio 2 en ‘De Heer zij met U’, ‘Alle 40 Goed’ en ‘Het Huis van De Heer’ op 3FM. Sinds 2008 presenteerde hij bij de VARA op Radio 2 tussen 6.00 en 9.00 uur ‘De Heer Ontwaakt!

Yora Rienstra
Cabaretière/actrice/radiomaakster Yora Rienstra (1981) won in 2009 de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival (zowel de jury– als de publieksprijs). Haar eerste twee theatervoorstellingen ‘Aan jou heeft het niet gelegen’ en ‘We maken er wat van’ werden lovend ontvangen. Sinds begin 2014 is ze bij de VARA op NPO Radio 2 te horen met haar programma Ha! Die Yora op zondagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Sinds kort haalt ze ook de dondernacht door met haar programma Yora Haakt Aan, van 1.00 tot 5.00 uur. [Radiowereld.NL]