Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stembussen voor Gouden RadioRing geopend

[Update] Rob Janssen, deejay van 3FM, is bijna klaar voor het 14e Gouden RadioRing Gala, dat hij ook dit jaar weer presenteert. De belangrijkste radioprijzen van het jaar worden uitgereikt op donderdag 30 januari 2020. Maar aan wie? De stembussen zijn maandagochtend officieel geopend.

Stembussen voor Gouden RadioRing geopend Vanaf nu kan iedereen via RadioRing.nl stemmen op zijn favoriete radioprogramma (de Gouden RadioRing) en favoriete radiopresentator en -presentatrice (de Zilveren RadioSterren).

Ook dit jaar organiseert AvroTros het Gouden RadioRing Gala vanuit Theater Gooiland in Hilversum. Tijdens deze avond worden naast de drie publieksprijzen ook de winnaars van de Marconi Awards bekendgemaakt.

Deze juryprijzen zijn onderverdeeld in de Oeuvre Award, de Aanstormend Talent Award, de Online Award en de Beste Zender Award.

Om genomineerd te kunnen worden, moet een programma minimaal drie maanden op de radio te horen zijn geweest in 2019, maar hoeven dit geen volledige maanden te zijn. Alleen programma’s van NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO FunX, Radio 538, Sky Radio, Qmusic, Radio Veronica, Radio 10, Slam!, BNR Nieuwsradio, 100% NL, Sublime en Classic NL staan op de lijst.

Gestemd kan worden tot en met vrijdag 17 januari. De vijf programma’s met de meeste stemmen worden genomineerd voor de Gouden RadioRing. Hiervoor start meteen op maandag 20 januari de tweede stemronde.

De uitreiking van de prijzen vindt echter plaats op donderdag 30 januari 2020 in Theater Gooiland in Hilversum.

Vorig jaar won Evers Staat Op voor de tweede keer De Gouden RadioRing. De populairste ochtendshow van ons land hield eind 2018 na 21 jaar op te bestaan. Edwin Evers won voor Evers Staat Op in 2006 ook de allereerste Gouden RadioRing. [Radiowereld.NL]
Foto: Elvin Boer