Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit zijn de winnaars van de veiling van de 4 regionale FM-kavels

[Update] Radio Limburg 97FM BV, Radio Continu, Regionale Radio Frequentie en Team FM zijn de winnaars van de veiling van de vier braakliggende regionale FM-kavels. In totaal boden zij 496.700 euro. Veruit het hoogste bedrag werd betaald voor het kavel in de Randstad.

Dit zijn de winnaars van de veiling van de 4 regionale FM-kavels De veiling van de vier braakliggende FM-kavels startte afgelopen dinsdag.

De kavels die geveild werden waren B05 (Randstad), B34 (Stadskanaal 96.0), B28 (Deventer 89.9) en B29 (Oldenzaal 90.0). Hierop zonden in het verleden Fresh FM, Radio Continu, RADIONL en Tukker FM uit.

Radio Limburg 97FM BV
Het kavel (B5) in de Randstad gaat naar Radio Limburg 97 BV voor het bedrag van 365.000 euro. Deze partij wil op dit kavel naar verluidt Qmusic Non-stop gaan uitzenden. Dit is één van de populairste themakanalen van Qmusic en moet helpen om het marktaandeel van de landelijke Qmusic verder op te vijzelen. Qmusic wil dit overigens niet bevestigen.

Michael Bartelet, eigenaar van Radio Limburg 97FM BV: “We zijn zeer verheugd dat we met Radio Limburg 97FM BV ‘Kavel B05’ hebben kunnen aankopen. We zijn erg blij met deze kavel met FM frequenties in de randstad en een demografisch bereik van ongeveer 17%.

Het bereik omvat onder andere Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Leiden en Haarlem. Het was een spannende veiling met tot het laatste moment veel geïnteresseerden. De plannen zijn volop in ontwikkeling en we zullen hier binnenkort meer over bekendmaken.”

Radio Continu
De frequentie in Deventer (B28) is voor Radio Continu voor een bedrag van 41.100 euro.

Regionale Radio Frequentie B.V.
Regionale radio Frequentie, onderdeel van de N. Silvius Holding van RADIONL-eigenaar Nico Silvius, krijgt het kavel in Oldenzaal (B29) voor 55.000 euro. Het is de bedoeling dat Tukker FM weer terugkeert op deze frequentie. Tukker FM was in 2017 al eens twee maanden lang te horen op 90.0 FM.

Stichting Radio Team
Tenslotte bood Radio Team FM (B34) het meest voor het kavel in Stadskanaal: 35.600 euro. Deze zender zendt momenteel al uit op DAB+ in de regio Emmen via MTVNL.

Ook krijgen al deze partijen capaciteit op DAB+. Voor kavels B28, B29 en B34 is ruimte gereserveerd op het bovenregionale netwerk voor Oost-Nederland (6B), terwijl kavel B05 is gekoppeld aan het netwerk voor de Randstad (kanaal 8A).

De vergunningen voor al deze kavels worden verleend zodra de partijen het volledige veilingbedrag hebben voldaan. [Radiowereld.NL]