Alsnog schikking tussen Qmusic en Q-Dance: danceprogrammering mag doorgaan

Er komt geen hoger beroep in de zaak tussen Qmusic en Q-Dance over de danceprogrammering op het landelijke station. De partijen zijn er alsnog uitgekomen, zo meldt het ANP. Hierdoor kan Qmusic doorgaan met de huidige danceprogramma’s op zaterdagavond.

Foto: Qmusic

In april geleden oordeelde de voorzieningenrechter dat Qmusic binnen twee weken moest stoppen met het uitzenden van danceprogramma’s van onder andere Armin van Buuren en Afrojack. Het radiostation zou afspraken met Q-Dance uit 2005 geschonden hebben.

Q-Dance vond dat de naam Qmusic, toen nog met een streepje ertussen geschreven, teveel leek op die van de festivalorganisator. Overeengekomen was dat Qmusic en Q-dance naast elkaar kunnen bestaan zolang de radiozender geen dancemuziek actief zou gaan promoten.

Maar inmiddels vult Qmusic de zaterdagavond en -nacht geheel met programma’s van Armin van Buuren, Afrojack, Sunnery James en Ryan Marciano en Tomorrowland.

Qmusic kondige aanvankelijk in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak, maar twee weken geleden werd het plan in de ijskast geparkeerd. De partijen gingen met elkaar in gesprek om tot een oplossing te komen.

En die oplossing is er nu. “We zijn blij te kunnen vermelden dat we er samen uitgekomen zijn“, laten de festivalorganisator en radiozender zaterdag weten aan het ANP. Er is een nieuwe overeenkomst gesloten met duidelijke afspraken. Door de nieuwe overeenkomst kan Qmusic de huidige danceprogramma’s op zaterdagavond blijven uitzenden. “Verder kijken we samen naar de toekomst en gaan we mooie samenwerkingen opzetten.” [RadioWereld.NL]