Matthijs van Nieuwkerk stopt met De Wereld Draait Door

Presentator Matthijs van Nieuwkerk stopt met ‘De Wereld Draait Door’. Zijn laatste talkshow bij BnnVara in dit seizoen is op 27 maart. Het programma DWDD begon in 2005. Het vertrek van de beste betaalde presentator bij de NPO komt niet onverwacht. Hij heeft al vaker gezegd dat hij wilde stoppen.

Van Nieuwkerk zit nu vijftien jaar bij het programma. In het begin werd hij ondersteund door Francisco van Jole en Claudia de Breij.

De Wereld Draait Door
De Wereld Draait Door organiseerde naast het dagelijkse tv-programma ook tweemaal het DWDD Festival, veel concerten, documentaires en een pop-up museum.

Foto: Benjamin Kamps

Onder de vlag van DWDD University werden er Summerschools en grote colleges met o.a. Robbert Dijkgraaf, Freek Vonk, Erik Scherder, Alexander Klöpping en Beatrice de Graaf uitgezonden. In DWDD Heimwee waren er revivals van ‘Hier is… Adriaan van Dis’, Het Lagerhuis en Kopspijkers. DWDD heeft zowel de Televizier-Ring als de Nipkowschijf gewonnen. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten