Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio Limburg gaat door met stunten op Randstad-kavel

Radio Limburg gaat door met stunten op haar onlangs verkregen kavel B05 in de Randstad. Na een dag lang non-stop Hazes te hebben gedraaid, is het donderdag Maan die in de spotlight staat. ‘Maximum Maan’ draait non-stop haar hit ‘Ze huilt maar ze lacht’.

Radio Limburg gaat door met stunten op Randstad-kavel Vergunninghouder Radio Limburg 97FM BV heeft dinsdagochtend haar FM-kavel B05 in gebruik genomen.

Daarop waren gedurende de dag verschillende dingen te horen. Van Qmusic tot Kink, van een voetbalwedstrijd tot stevige housebeats en van een concert tot stilte.

Woensdag werd het station een dag lang omgedoopt tot ‘Maximum Hazes’ en werd zijn hit ‘Leef’ non-stop gedraaid. Donderdag is de zender omgedoopt in Maximum Maan.

Publiciteitsstunt
Door een dag lang dezelfde hit te draaien hoopt vergunninghouder Radio Limburg gratis publiciteit te genereren en nieuwsgierigen naar de frequenties te lokken. En dat is hard nodig, want FM-kavel B05 was sinds september 2017 uit de lucht, nadat de vergunning van Fresh FM niet was verlengd. De frequenties zullen dan ook op maar weinig 9auto)radio’s nog voorgeprogrammeerd staan.

Het draaien van hetzelfde nummer achter elkaar is een beproefde publiciteitsstunt. Zo draaide Giel Beelen in 2006 twee uur lang ‘Toppertje’ op 3FM. Voordat bekend werd gemaakt dat Radio 10 terug zou keren op FM, was op FM-kavel A07 in 2013 dagen lang ‘Everyone’s a winner’ van Hot Chocolate te horen. Op 100% NL werd in 2018 ’s ochtends een uur lang ‘Lekker’ van Gerard Joling gedraaid.

Geen duidelijkheid over plannen
Nog altijd is onduidelijk hoe lang het stunten doorgaat en wat Radio Limburg met het kavel van plan is. Wel is nu vrijwel zeker dat er een product van DPG Media/Qmusic op komt, zoals Radio.NL in december al wist te onthullen. Mede door het extreem hoge bedrag van 365.000 euro waarvoor Radio Limburg het kavel kocht bij een veiling, maakt het erg ongeloofwaardig dat het bedrijf nog geen concrete plannen had voor de invulling.

Daarnaast is het domein maximumhits.nl half februari geregistreerd door Radio Limburg-eigenaar Michael Bartelet. ‘Maximum Hits’ wordt gebruikt als extra music-liner door de landelijke Qmusic.Tevens is op dezelfde dag dat maximimumhits.nl werd geregistreerd, ook het domein qmusicnonstop.nl geregistreerd. Niet door Bartelet zelf, maar wel door een bedrijf dat connecties met hem heeft.

Tevens wordt voor de promotie van Maximum Hazes en maximum Maan op social media de huisstijl van Qmusic gebruikt, maar met andere kleuren. Daarnaast is ook de stationvoice hetzelfde. [Radiowereld.NL]
Foto: Radio.NL