Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Bauer Media op overnamepad in Finland

Bauer Media is haar portfolio in Finland flink aan het uitbreiden. Het Duitse mediaconcern was al eigenaar van divers landelijke en regionale radiostations, maar afgelopen week is Basso Media met drie radiostations overgenomen. In februari werd Radio Classic al opgeslokt.

Bauer Media op overnamepad in Finland De overnames van de radiostations door Bauer komt enkele maanden nadat de nieuwe FM-vergunningen zijn ingegaan.

Eind vorig jaar verwierf het radioconcern landelijke FM-kavels voor Kiss en Radio Nova.

Ook kreeg Bauer ook diverse regionale (Suomi Rock en Iskelmä) en lokale (onder meer voor Radio City en Radio Pooki) FM-vergunningen.

In februari kwam de eerste grote uitbreiding door de overname van Radio Classic. De klassieke zender heeft zeven FM-frequenties in onder meer Helsinki, Turku en Tampere. Afgelopen week werd bekend dat ook Basso Media overgenomen wordt.

Basso Media is eigenaar van de dance- en urbanzender Basso Radio (5 FM-frequenties in onder meer Helsinki, Turku en Tampere), de zeroes-zender I Love 2K (5 FM-frequenties in onder meer Helsinki, Turku en Porvoo) en de nieuwe muziekzender Box (FM in Helsinki).

Afgelopen week heeft de Finse overheid de overname van Basso Media, inclusief radiovergunningen, door Bauer goedgekeurd. Volgens de overheid ontstaat er door de overname geen schadelijke mediaconcentratie. Wel heeft Bauer aangegeven Basso Media als apart bedrijf te laten opereren. [Radiowereld.NL]
Foto: video still Youtube

Gerelateerde berichten