Luistercijfers 20-49 jaar: Qmusic loopt fors uit op concurrentie

Qmusic blijft marktleider bij de voor adverteerders belangrijkste doelgroep 20-49 jaar. Dit blijkt uit de dinsdagochtend gepubliceerde luistercijfers over de periode mei-juni 2020. De zender loopt zelfs flink uit op de concurrentie.

Luistercijfers 20-49 jaar: Qmusic loopt fors uit op concurrentie Het marktaandeel van Qmusic stijgt ten opzichte van vorige meting bij de doelgroep 20-49 jaar met 1,6%-punt naar 18,0%. Ten opzichte van een jaar geleden is dit zelfs 2,7%-punt hoger.

Wel moet hierbij vermeld worden dat het marktaandeel een optelling is van de landelijke Qmusic en de regionale versies Qmusic Limburg en Qmusic Non-stop Maximum Hits in de Randstad. De laatste twee stations doen niet als zelfstandig station mee aan de luistercijfers.

Radio 538 blijft tweede en stijgt licht door naar 16,0%. Ten opzichte van een jaar geleden is dit een daling van 1,3%-punt.

NPO Radio 2 daalt deze meting opnieuw. Dit keer 1,2%-punt naar 12,7%. Ten opzichte van een jaar geleden is het een daling van 0,2%-punt. Ook Radio 10 (samen met Radio 10 Brabant) krijgt een flinke tik. Het marktaandeel daalt hier met 0,9%-punt naar 10,4%. Vergeleken met een jaar geleden is dit een daling van 0,7%-punt.

Sky Radio maakt het verlies van vorige meting weer goed en stijgt met 1%-punt naar 9,2%. Daarmee doet de non-stopzender het zelfs 0,3%-punt beter dan een jaar geleden.

NPO 3FM verliest voor de derde meting op een rij terrein bij de doelgroep 20-49 jaar. Dit keer zakt het marktaandeel met 0,3%-punt naar een dieptepunt van 3,1%. Veronica daarentegen stijgt voor de derde meting op een rij en noteert nu 5,2% marktaandeel. Dit is een plus van 0,2%-punt ten opzichte van vorige meting en 0,7%-punt ten opzichte van een jaar geleden. [Radiowereld.NL]