Van Santen krijgt onderscheiding voor Opsporing Verzocht

Anniko van Santen heeft een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor haar werk bij Opsporing Verzocht en is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dinsdagavond kreeg ze deze voor de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes.

Broertjes roemde haar voor haar inzet bij het opsporen van verdachten en de aandacht die ze daarbij heeft voor de slachtoffers.

Het is een jubileumjaar voor Van Santen; precies vijftien jaar geleden presenteerde zij voor het eerst Opsporing Verzocht. Sinds 2014 is ze ook de eindredacteur van het tv-programma van AvroTros.

Opsporing Verzocht, elke dinsdag om 20.30 uur bij AvroTros op NPO 1, is het nationale opsporingsprogramma dat sinds 1982 bestaat en als doel heeft de samenleving veiliger te maken. Maar liefst 40 procent van de zaken die in het programma te zien zijn, worden opgelost. Dat is ongeveer 15 procent hoger dan wanneer de politie en het Openbaar Ministerie het zonder de hulp van de kijkers moet doen. [Radiowereld.NL]

Foto: AvroTros

Gerelateerde berichten