Muziek tijdens vrijpartij voor meerderheid onmisbaar

Van alle Nederlanders zet 89% regelmatig muziek aan voor een zwoel avondje tussen de lakens. Iets meer dan een derde (34%) geeft aan zelfs een muzieklijst te hebben samengesteld speciaal voor de romantische uurtjes met hun partner.

Muziek tijdens vrijpartij voor meerderheid onmisbaar Overigens gaat die opzwepende muziek wel alleen aan wanneer het een stel of meerdere personen betreft.

Bij mensen die liever een momentje voor zichzelf pakken is in slechts 2% van de gevallen achtergrondmuziek te horen.

Ook zijn er verschillende redenen waarom mensen graag een achtergrond muziekje aanzetten tijdens de daad; om het romantisch te maken, het lustopwekkend werkt of omdat de daad dan wat langer duurt. Dat blijkt uit recent onderzoek wat de landelijke radiozender Slam in april heeft laten uitvoeren onder meer dan 1000 Nederlanders van achttien jaar en ouder.

Lustopwekkend
De radiozender is de afgelopen weken samen met haar luisteraars op zoek gegaan naar de ultieme ‘bed bangers’; de lekkerste en meest opzwepende tracks voor een zwoel avondje tussen de lakens. In de top 30 is voor iedereen wel wat wil(d)s, gezien een gemiddelde vrijpartij zo’n zeven nummer duurt, inclusief het voorspel. Dat staat gelijk aan zo’n twintig minuten plezier in de slaapkamer. R&B, smooth jazz en romantische muziek worden het meest genoemd als favoriet genre.

De Slam Sekslijst
Op Slam is woensdagavond vanaf 19 uur de ‘Sekslijst Top 30′ te horen bij Club Ondersteboven. Nummers die terugkomen in de lijst zijn o.a. Ed Sheeran met Perfect, LL Cool J met Doin’ It en Hot in Here van Nelly. [Radiowereld.NL]
Foto: Pixabay