Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jeroen van Inkel: Omroep Max had klachtendesk in de ochtend

Het was voor veel luisteraars van NPO Radio 5 een ware cultuurschok dat Jeroen van Inkel bijna 3 jaar geleden daar de ochtendshow ging presenteren. In de podcast In Vorm van Bas van Teylingen vertelt de huidige weekenddeejay van NPO Radio 2 dat er zelfs een klachtendesk was.

Jeroen van Inkel: Omroep Max had klachtendesk in de ochtend“Ze waren natuurlijk Henk Mouwe gewend, met Manuëla (Kemp, red.)”, aldus Van Inkel in de podcast over radiovormgeving. “Die waren natuurlijk een andere stijl dan ik.

In het begin was het wel erg hoor. Ze hebben ook echt bij Max een klachtendesk moeten openen in de ochtend met drie mevrouwen die de telefoon opnamen vanwege klachten.

Tijdens zijn afscheid vorige maand bij Radio 5 refereerde de deejay er nog even kort naar. “Ik weet dat er mensen zijn die een zucht van verlichting slaken.

Zo vonden luisteraars dat hij te snel praatte, maar ook de vormgeving zorgde voor de nodige ergenis. En daar had Van Inkel bewust al een stap in terug gezet. “Dat ik bij Radio 5 begon heb ik bewust alle backsells eruit gegooid”, zo vertelt hij in de podcast. “Heb ik heel veel dingen waarvan ik dacht ‘dit is gewoon te heftig’, die heb ik er ook uit gegooid. Daar heb ik echt bewust voor een hele basis manier gekozen om te werken.

Fuck it
De laatste tijd werd de vormgeving van Van Inkel, wat toch wel zijn handelsmerk is, op Radio 5 weer wat drukker. “In het begin had ik speciale gemaakt en dan dacht ik ‘die zijn wat softer’, maar op het laatst dacht ik ‘fuck it’.

Maar het hielp ook dat het geluid van Radio 5 werd aangepast. “Dat mocht ik ook doen. Dan komen die harde knallen sowieso wat minder hard binnen.

Nu Van Inkel te horen is op NPO Radio 2, is hij weer als vanouds bezig met vormgeving in zijn show. “Op 2 kun je natuurlijk veel meer op de grens zitten.

Vorig weekend debuteerde Van Inkel met “Rinkeldekinkel” in het weekend op NPO Radio 2. De start hiervan is hier terug te luisteren. [Radiowereld.NL]

Foto: Andreas Terlaak

Gerelateerde berichten