Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Winnaars eerste kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2021

De eerste vijf tv-programma’s die kans maken op de Gouden Televizier-Ring 2021 zijn bekend. Er kon deze ronde gestemd worden voor programma’s die zijn uitgezonden tussen 1 augustus 2020 en 31 oktober 2020. Hieronder de 5 programma’s die de meeste stemmen hebben gekregen.

Winnaars eerste kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2021 Opvallend aan de lijst is dat alle titels programma’s zijn van de commerciële zenders.

Vier titels komen uit de stal van RTL / Videoland en eentje werd uitgezonden bij SBS6.

Het lijstje vormt volgens de organisator verder een mooie mix van amusement en infotainment, nieuwe en al bestaande programma’s.

De top 5 (op alfabetische volgorde)
– Drag Race Holland (Videoland)
– Geraldine en de vrouwen (RTL 4)
– Kees van der Spek: oplichters aangepakt (RTL 5)
– Restaurant Misverstand (SBS 6)
– The masked singer (RTL 4)

De Gouden Televizier-Ring Verkiezing telt in totaal vier kwalificatierondes. De top vijf per voorronde wordt automatisch geplaatst op de nominatielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing die eind augustus start.

Dat betekent dat de bovenstaande vijf programma’s nu al kans maken op de Gouden Televizier-Ring 2021. De tweede kwalificatieronde start op 16 februari.

Televizier-Ring is geen publieksprijs!
Omdat het tv-blad zelf ook heel graag invloed wil hebben op de tv-prijzen heeft de redactie van dit blad net als voorgaande jaren weer de wildcards in het leven geroepen. Hierdoor staan er straks uiteindelijk 25 titels op de definitieve selectielijst van de Ring in het jaar 2021.

Veel bekende Nederlanders denken overigens nog steeds dat het een ‘objectieve publieksprijs’ is, maar dat klopt niet. De laatste vijf genomineerden worden door de redactie van Televizier gekozen en niet door het publiek. En daardoor is het geen publieksprijs meer. Een publieksprijs wordt ‘alleen’ door het publiek gekozen zonder inbreng dan een organisator of een jury. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten