Zoek
Sluit dit zoekvak.

PowNed maakt extra documentaire over ‘lachgaskoning’

PowNed zendt donderdag de tv-documentaire ‘De Lachgaskoning’ uit om 21:00 uur op NPO 3 die eerder al op YouTube vertoont werd. Daarin volgt PowNed lachglas verkoper Deniz Üresin, die tot voor kort bekend stond als de lachgaskoning.

PowNed maakt extra documentaire over ‘lachgaskoning’ Gedurende de documentaire maakt de kijker kennis met de straatcultuur van de lachglas verkopers en de jonge gebruikers.

Te zien is hoe de verkopers hun ballonnetjes hosselen op parkeerterreinen en feesten en worden geconfronteerd met de extreem verslavende impact op de gebruikers.

Sommigen zijn zo verslaafd aan lachgas dat ze niet meer zonder kunnen.

Ook is de kijker getuige van de strijd die de Turks-Amsterdamse Deniz voert tegen de overheid. De groep opereert in grijs gebied en weet handig de wetgeving te omzeilen. Deniz weet elke maas in de wet te vinden en in zijn voordeel te gebruiken. Ondertussen wordt hij opgejaagd door justitie en zwemt hij in de boetes, die bij elkaar oplopen tot honderdduizenden euro’s.

Wanneer bij Deniz, een fervent gebruiker van zijn eigen middel, lichamelijke klachten optreden, daalt het besef in dat het zo niet langer gaat en dat lachgas een gevaarlijke sluipmoordenaar is. De knop gaat om en hij stopt niet alleen met de verkoop, maar keert zich ook tegen het gebruik van lachgas. Het is een rigoureuze ommekeer en het einde van een straatimperium. [Radiowereld.NL]

Foto: Ampersand media/PowNed

Gerelateerde berichten