Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sosha Duysker wint Philip Bloemendal Prijs 2020

Net als voorgaande jaren is ook in 2020 weer de Philip Bloemendal Prijs uitgereikt. Dit jaar ging de prijs naar Sosha Duysker, presentatrice van Het Klokhuis en Zapplive. De prijs viert dit jaar ook zijn jubileum want hij werd woensdag voor de tiende keer uitgereikt bij Beeld en Geluid. De uitreiking was live op Radio 1 te horen.

Sosha Duysker wint Philip Bloemendal Prijs 2020 De Stichting Philip Bloemendal Fonds stelt zich met de tweejaarlijkse stimuleringsprijs het doorgeven van kwaliteitsbesef aan nieuwe generaties journalistieke presentatoren ten doel.

De aangemelde talenten worden door een vakjury onder andere beoordeeld op het zorgvuldig en doelmatig gebruik van de Nederlandse taal, hun stem, spraak, formulering en aspecten van persoonlijke presentatie.

De vakjury bestond dit jaar uit voorzitter Jan Westerhof (voormalig directeur Radio NPO), Antoin Peeters (RTL Nieuws), Saskia Houttuin (RTL Nieuws), Eva Cleven (NPO 3FM), Winfried Baijens (NOS Journaal) en Evelien de Bruijn (Talpa Radio 10). Ze moeten dit jaar uit 28 aanmeldingen de drie genomineerden kiezen. Dat waren Sosha Duysker (Klokhuis, NTR), Ruben Leter (RTL Nieuws) en Sid van der Linden (NOS radio).

De winnaar ontvangt dit jaar een geldbedrag van 3500 euro, te besteden aan een studie- of opleidingsproject om zich binnen het vakgebied verder te bekwamen.

Oud-winnaars
Voorgaande winnaars zijn Brecht van Hulten (’02), Lucella Carasso (’04), Wouter Zwart (’06), Sofie van den Enk (’08), Ajouad El Miloudi (‘10), Luuk Ikink (’12), Arman Avsaroglu (’14) en Saskia Houttuin (’18). [Radiowereld.NL]