Belgische radiodeejay wil Nederlands radiosucces herhalen

Als het aan de Belgische VRT Radio 2-deejay Sven Pichal ligt, dan draaien weer een groot aantal Europese radiostation vrijdagochtend “You’ll Never Walk Alone” van Gerry & The Pacemakers. Een jaar nadat 3FM-deejay Sander Hoogendoorn heel Europa mobiliseerde, wil Pichal dit succes herhalen.

Belgische radiodeejay wil Nederlands radiosucces herhalen Hoogendoorn wist vorig jaar voor elkaar te krijgen dat maar liefst 183 radiostations in Europa op vrijdagochtend om 8.45 uur tegelijk You’ll Never Walk Alone draaien.

De actie werd genomineerd voor de eenmalige “The Coronavirus Radio Ideas Award” in de categorie Best Mega Promotion. Daarnaast werd de actie in ons land verkozen tot “Radiomoment van 2020”.

“Bijna een jaar geleden alweer!”, twittert Hoogendoorn.

“Misschien een ideaal moment om opnieuw te verenigen met muziek”, aldus Pichal. “Laat ons vrijdag opnieuw voor zo’n schitterend radiomoment gaan. Zodat luisteraars in heel Europa even kunnen stilstaan bij de moeilijke, maar ook de mooie en warme momenten van dit voorbije coronajaar. Laat ons op vrijdag 19 maart opnieuw iedereen via de radio met elkaar verbinden, over de grenzen heen!

Hoe groot de animo dit keer gaat zijn is nog onduidelijk. Inmiddels hebben VRT Radio 1, VRT Radio 2, Klara, MNM, Studio Brussel, Nostalgie, NRJ, Qmusic België, Joe België, Willy, Sublime, Decibel en NPO 3FM al toegezegd mee te doen. [Radiowereld.NL]
Foto: VRT