Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eijsvoogel en Flipse nieuwe commissarissen bij het CvdM

Demissionair minister Arie Slob (ministerie van OCW) heeft Peter Eijsvoogel en Steven Flipse per 1 maart 2021 benoemd tot commissaris bij het Commissariaat voor de Media. De benoeming van beide commissarissen is voor de tijdsduur van vijf jaar.

Eijsvoogel en Flipse nieuwe commissarissen bij het CvdM Flipse volgt Jan Buné op die deze functie sinds 1 september 2013 bekleedde. De positie van  Eijsvoogel was vacant sinds het ontslag van Eric Eljon in 2019.

Door de benoeming van beide heren is het College van Commissarissen na twee jaar weer op volle sterkte..

Steven Flipse (55) begon zijn carrière bij Tata Steel en Getronics, waarna hij twintig jaar als CFO/COO bij Sanoma werkzaam was. Flipse heeft naast zijn kennis en ervaring op het financiële vakgebied en in de mediawereld een ruime ervaring als directeur en bestuurder. Hij is ook aandeelhouder bij uitgever De Jonge Lezer (een uitgever van jeugd magazines) en Kompas Publishing.

Peter Eijsvoogel (62) heeft de afgelopen decennia zijn sporen verdiend als onder andere advocaat en managing partner bij het internationale advocatenkantoor Allen & Overy. Peter heeft naast zijn uitgebreide kennis op het juridische vakgebied ruime ervaring met toezicht. Hij blijft daarnaast ook actief als advocaat en raadsheer–plaatsvervanger in het Gerechtshof in ’s-Hertogenbosch.

Voorzitter Renate Eringa – Wensing over de benoemingen: “’‘Peter heeft ruim 25 jaar ervaring als advocaat onder meer op het gebied van overheidstoezicht op markten.”, aldus interim voorzitter Renate Eringa – Wensing (Litjens).

Zijn benoeming zorgt voor juridische slagkracht. Met Steven hebben wij een man met veel financiële expertise en ervaring in de mediawereld in huis gehaald. Ik ben er van overtuigd dat zij samen met onze medewerkers een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de toekomst van het Commissariaat.” [Radiowereld.NL]’’

Gerelateerde berichten