Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuw regionaal DAB+-netwerk Parijs in de lucht

In de regio Parijs is afgelopen week een nieuw DAB+-netwerk in de lucht gebracht. Hierdoor is het aanbod via digitale etherradio in en om de Franse hoofdstad uitgebreid met acht stations, terwijl vijf stations verhuisd zijn van lokale netwerken naar dit regionale netwerk.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het netwerk “Paris Etendu” oftwel “Parijs Uitgestrekt” al in 2014 als één van de eerste DAB+-netwerken van start zou gaan, maar het lukte de geselecteerde radiostations maar niet om een samenwerkingsovereenkomst te sluiten. Hierdoor kregen zij geen vergunning van mediaregulator CSA.

Paris Etendu is het grootste DAB+-netwerk van de stad dat grofweg het gebied rond Parijs tussen Beauvais en Chartres dekt.

Lees verder in het DAB+ Dossier

Gerelateerde berichten