Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zestien landen nemen deel aan Top 50 van NPO Radio 2

Zestien landen doen mee aan de Internationale Songfestival Top 50 van NPO Radio 2. Inwoners kunnen per land stemmen op hun favoriete Songfestivalliedjes. Ze hebben hierbij de keuze uit ruim 1500 songs. Alle stemmen tezamen bepalen welk liedje op de eerste plaats komt van de Internationale Songfestival Top 50.

Zestien landen nemen deel aan Top 50 van NPO Radio 2 NPO Radio 2 is de initiatiefnemer en organisator van dit evenement en zendt de lijst uit van 12.00 tot 16.00 uur op zaterdag 22 mei, de finaledag van het Eurovisie Songfestival 2021.

Deelnemende landen zijn onder meer Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Israël en Griekenland. In Nederland kan iedereen stemmen van maandag 10 mei tot en met vrijdag 14 mei. Een dag later wordt de Internationale Songfestival Top 50 bekendgemaakt.

Peter de Vries, zendermanager NPO Radio 2: “Geweldig dat we met de eerste editie van de Internationale Songfestival Top 50 ook op deze manier zoveel landen bij elkaar brengen. Een mooie opmaat naar de finaleweek van dit Europese muziekfestijn. NPO Radio 2 gaat vanuit Ahoy in Rotterdam uitgebreid verslag doen. Met backstagereportages, live optredens en interviews met deelnemers is NPO Radio 2 dé Songfestival-radiozender.”

Puntentelling
De stemprocedure is in alle landen gelijk en leidt tot een Top 50 per land. Het liedje dat in een land het meeste aantal stemmen behaalt, krijgt in dat land vijftig punten. De nummer twee 49 punten en zo aftellend naar de nummer vijftig die één punt krijgt. Alle punten per liedje van alle landen worden bij elkaar opgeteld en het liedje dat over alle landen de meeste punten heeft behaald, staat op de eerste plaats in de Internationale Songfestival Top 50. Het aantal stemmers per land is zo niet van invloed op de einduitslag.

Televisie
Het tv-programma ‘Songfestival Top 50 Muziekcafé’ besteedt op zaterdagavond 15 mei op NPO1 ook op muzikale wijze aandacht aan deze lijst. Vanuit de Eurovisie Songfestival-stad Rotterdam spelen artiesten onder leiding van twee bekende pianisten een muzikaal spel rond de grootste Songfestival-hits en de bekendmaking van de Internationale Songfestival Top 50. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten