Cielke Sijben zwaait af bij Radio 2: Vind het echt heel jammer

Cielke Sijben was zondagmiddag voor het laatst naast Paul Rabbering te horen op NPO Radio 2. Na negen maanden houdt het avontuur opnieuw voor haar op. “Ik vind het echt heel jammer dat dit onze laatste uitzending is.”

Cielke Sijben zwaait af bij Radio 2: Vind het echt heel jammer Sijben vormde sinds begin dit jaar een duo met Rabbering op NPO Radio 2. In eerste instantie op de late avond, maar sinds mei op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag.

Maandag start NPO Radio 2 echter met een nieuwe programmering, waarbij besloten is om het tijdsslot tussen 14 en 16 uur ook in het weekend wat meer muziekintensief te maken. Rabbering gaat deze uren daarom vanaf komend weekend solo presenteren, waardoor het avontuur voor Sijben ophoudt bij NPO Radio 2 en AvroTros.

Bevalling
“Lieve Paul! Negen maanden samen onderweg en dit afscheid voelt wel even als een kleine bevalling. Want hoewel het pijn doet, krijg je er uiteindelijk ook weer iets heel moois voor terug,” speechte Sijben kort voor het einde van het programma, waarbij ze als grap eerst met de afscheidsspeech van Humberto Tan begon.

“We zijn begonnen in januari van dit jaar en vanaf moment één voelde ik dat ik alles tegen je kon zeggen, tijdens en ook buiten de uitzending. De klik die wij hebben koester ik enorm”, aldus Sijben die vertelde het jammer te vinden dat het stopt. “Als het aan mij had gelegen hadden we dit programma samen kunnen zien opgroeien en over 18 jaar het huis uit kunnen schoppen. Maar papa krijgt de voogdij, mama gaat thuis het leven eens overdenken en wellicht een sleurhut kopen.”

Tweede keer
Het is de tweede keer dat Sijben aan de kant wordt geschoven bij NPO Radio 2. Ze was vier jaar lang vaste sidekick van “De Wild in de Middag” op NPO Radio 2. In november 2020 kwam hier abrupt een einde aan, omdat het programma van De Wild een andere invulling gaat krijgen. Zonder enig afscheid of vooraankondiging werd ze samen met Thijs Maalderink uit het programma gehaald. [RadioWereld.NL]
Foto; video still NPO Radio 2

Gerelateerde berichten