Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio 538 strijdt voor twaalf goede doelen tijdens ‘Missie 538’

Radio 538 komt van 17 tot en met 24 december met een tweede editie van ‘Missie 538’ in actie voor twaalf goede doelen. De deejays van de radiozender geloven erin dat we met elkaar een groot verschil kunnen en moeten maken en probeert daarom in de week voor kerst zoveel mogelijk missies voor verschillende goede doelen te volbrengen.

Radio 538 strijdt voor twaalf goede doelen tijdens ‘Missie 538’ 538-dj Frank Dane: “We starten op vrijdag 17 december met de eerste missie voor een goed doel. Zodra er genoeg geld is opgehaald, is de missie volbracht en start een nieuwe missie voor het volgende goede doel dat de hulp van ons en de 538-luisteraars hard nodig heeft.”

Coen Swijnenberg: “In estafettevorm proberen we daarmee in aanloop naar de feestdagen zoveel mogelijk missies voor verschillende goede doelen te volbrengen.”

Sander Lantinga: “De goede doelen zijn compleet verschillend en daarmee zetten we ons zo breed mogelijk in. Van zorg tot duurzaamheid en van dierenhulp tot armoede. We zijn klaar voor de strijd!

De goede doelen waarvoor één voor één wordt gestreden, zijn: DOA, Fonds Gehandicaptensport, Hersenstichting, Het Vergeten Kind, Hulp voor Helden, KNGF Geleidehonden, Nationaal Ouderenfonds, Plastic Soup Foundation, Prinses Máxima Centrum, Ronald McDonald Kinderfonds, Stichting Babyspullen en Stichting Hoogvliegers.

De deejays van 538 schakelen hiervoor de hulp in van luisteraars en bekende vrienden van het station die samen met hen alles op alles gaan zetten om alle specifieke missies in één week te voltooien.

Luisteraars kunnen meestrijden door te doneren, in ruil voor muziek, maar ook door een eigen actie te starten en de opbrengst daarvan te doneren. Daarnaast start de radiozender een veiling waar onder andere bekende vrienden van het station unieke producten en ervaringen aanbieden waar luisteraars op kunnen bieden.

Er komt een aangepaste programmering, de deejays dagen zichzelf en gasten uit in challenges, er zijn aangrijpende reportages te horen en deejays gaan het land in op zoek naar bijzondere verhalen.

Aangepaste programmering
Tijdens Missie 538 gaat ook de programmering van Radio 538 om en presenteren de deejays in duo’s. Het schema ziet er dan als volgt uit:

07:00 tot 11:00 uur – Frank Dane en Jelte van der Goot
11:00 tot 15:00 uur – Wietze de Jager en Klaas van der Eerden
15:00 tot 19:00 uur – Coen Swijnenberg en Sander Lantinga
19:00 tot 23:00 uur – Barend van Deelen en Ivo van Breukelen
23:00 tot 03:00 uur – Mark Labrand en Niek van der Bruggen
03:00 tot 07:00 uur – Bas Menting en Mart Meijer

Igmar Felicia en Iris Enthoven gaan als verslaggevers het land in en strijden mee met acties van luisteraars om zoveel mogelijk geld op te halen voor onze missies. [RadioWereld.NL]
Foto: Still 538

Gerelateerde berichten