Zoek
Sluit dit zoekvak.

Regionale publieke Omroep West viert 25-jarig bestaan op TV

De eerste uitzending van TV West was op 2 november 1996 te zien. Dat betekent dat de regionale televisiezender deze maand jarig is en al 25 jaar uitzendt in het noordelijk deel van Zuid-Holland. Radio West startte pas 11 jaar later op 1 januari 1987.

Regionale publieke Omroep West viert 25-jarig bestaan op TV Op TV West is daarom in november elke vrijdag de speciaal gemaakte serie ’25 jaar TV West’ te zien, waarin bekende presentatoren en programmamakers van toen en nu terugblikken op de hoogtepunten van de televisiezender.

Eerste uitzending
Tijdens een feestelijke opening, onder leiding van toenmalig kamervoorzitter Wim Deetman ging TV West op 2 november 1996 als eerste regionale televisiezender van Nederland de lucht in. TV West startte met programma’s zoals Van de Kaart met Agnes Kamstra, het ADO Journaal met Jeffrey Huf, In Smoking met Johan Overdevest, Westpop met Dennis Weening en het Kersthuis. In 2008 maakte TV West de regionale comedy Pauwen en Reigers met Bas Muijs in een dubbele hoofdrol.

Speciale uitzendingen
Elke vrijdag in november is de serie ’25 jaar TV West’ te zien op –natuurlijk- TV West. In deze serie blikken presentatoren en programmamakers van toen en nu terug op de hoogtepunten uit het nieuws en de gevarieerde programma’s. Aan het woord komen onder meer Ron Fresen (nu werkzaam bij NOS), Agnes Kamstra, Dennis Weening, Erik Kooyman, Elles de Bruin (nu Omroep Max).

Op Radio West wordt ook bij het jubileum stilgestaan. In de programma ’s West wordt Wakker (6.00-10.00 uur), Muijs in de Middag (12.00-14.00 uur) en West komt Thuis (16.00-19.00 uur) schuiven geregeld gasten aan die bijzondere verhalen vertellen over de afgelopen 25 jaar TV West.

TV West full HD
Vanaf maandag 1 november is TV West bij klanten van Ziggo nu ook in HD te zien. Bij vrijwel  alle andere providers was dat al het geval, maar nu geeft ook Ziggo het signaal van TV West in HD door. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten