Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rondleidingen in januari bij voormalige zendstation Radio Kootwijk

Een van de meest opmerkelijke en markante gebouwen van Nederland ligt midden op de Veluwe: het voormalige zendstation Radio Kootwijk. Staatsbosbeheer organiseert ook in 2022 weer rondleidingen door het imponerende zendstation en omringende natuurgebied.

Foto: René de Graaff / Staatsbosbeheer

Tijdens deze dagen geeft een gids van Staatsbosbeheer een rondleiding en laat de historie van Radio Kootwijk weer tot leven komen. De rondleiding begint met een korte film bekeken over de geschiedenis van Radio Kootwijk. Er volgt een korte wandeling door de omliggende natuur en een bezoek aan de pomphuisjes.

Op 15, 16, 22, 23 en 29 en 30 januari zijn er weer rondleidingen in Radio Kootwijk, indien de maatregelen rondom corona het toelaten.

Foto: René de Graaff / Staatsbosbeheer

De gids neemt zijn gasten natuurlijk ook mee door het gerestaureerde gebouw van gewapend beton en metershoge ramen en vertelt over de architectuur, techniek en het leven in het dorp Radio Kootwijk.

Foto: René de Graaff / Staatsbosbeheer

De excursies beginnen tegenover de watertoren aan de Radioweg om 11.00 en 13.00 uur en duren circa 2,5 uur. De kosten zijn 18,50 euro per volwassene en 8,00 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Aanmelden vooraf is noodzakelijk. [Radiowereld.NL]

Foto: René de Graaff / Staatsbosbeheer
Foto: René de Graaff / Staatsbosbeheer

Gerelateerde berichten