Search
Close this search box.

Henkjan Smits over NPO Radio 5 op FM: “Gaat er never nooit meer van komen”

Volgens avonddeejay Henkjan Smits hoeven luisteraars van NPO Radio 5 er niet op te rekenen dat hun zender op de FM-band gaat verschijnen. Dit zegt hij in een interview met De Telegraaf. “Op het FM-netwerk gaat het er voor NPO Radio 5 denk ik never nooit meer van komen, maar het wordt ook steeds minder belangrijk.

Foto: video still Youtube

De NPO heeft momenteel de beschikking over vier landelijk dekkende FM-netwerken die gebruikt worden door NPO Radio 1, 2, 3FM en 4. Hoewel Radio 5 inmiddels is opgeklommen tot de derde NPO-zender in de luistercijfers en er in de media de afgelopen jaren regelmatig gediscussieerd is of de zender een FM-netwerk zou moeten krijgen, blijf het station beperkt tot DAB+, digitale kabel en internet.

Maar dat is volgens Smits geen enkel probleem. “In het verleden heb ik wel gezegd dat dat meer iets zou zijn voor 3FM; kids zijn daar veel behendiger in dan onze oudere doelgroep”, aldus Smits in De Telegraaf. “Inmiddels is het ’nieuwe’, wat ouderen eng vinden, er wel af. Mijn moeder is 89 en heeft zelf de app gedownload. Veel mensen hebben nu onbeperkt internet en in nieuwere auto’s zit vaker DAB+.

Eerder gaf NPO audio directeur Jurre Bosman ook al aan dat NPO Radio 5 bewijst FM niet nodig te hebben. En ook NPO Radio 5-zenderbaas Peter de Vries denkt dat de discussie over FM niet relevant genoeg meer is.

Overigens is Smits er wel van overtuigd dat NPO Radio 5 groter kan worden met FM en is hij er trots op dat de zender ook zonder FM zo goed scoort. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten


5 reacties

 1. Zelfs zijn werkgever Jan Slagter heeft hier nooit iets voorgedaan dit terwijl Omroep Max de meeste luisteraars heeft op Radio 5.
  Ze kunnen zo een actie beginnen maar nee laat die oudjes maar een DAB+ radio kopen en als ze autorijden hebben ze pech als er geen DAB+ ontvangst is op hun radio.
  Jongeren hebben alle radiozenders op FM zonder dat ze er na luisteren dus de oudere jongeren worden keihard gediscrimineerd door de NPO en dat terwijl ze de meeste belasting betalen dus ook de meeste inkomsten aan de NPO .

 2. Het zou mooi zijn radio npo 5 op fm,heb een blaupunkt radio uit 1957 die goed op fm te ontvangen is luister nu naar een dab transisterradio naar de top 100 van de jaren 60 die slecht te ontvangen is en het geluid wegvalt. Radio 3fm van de fm af en Radio NPO 5 er op .

  1. En Ziggo heeft ook nog eens analoge Radio uitgezet bij 4 miljoen aansluitingen ook daar moet je nu een digitale ontvanger voor hebben .
   Alle NPO Radiozenders behalve Radio 5 zijn met een eenvoudige antenne op je FM Tuner wel te ontvangen.

 3. Npo radio 5 hoort ook via fm te ontvangen npo 3 fm die kan wel eraf