RTV Noordoost Twente lanceert StreektaalRadio

Streekomroep RTV Noordoost Twente lanceerde op 21 februari, de Dag van de Moedertaal, een nieuw radiostation onder de naam Streektaalradio. Met non-stop streektaalmuziek: nieuwe nummers, gouwe ouwe en nieuwe programma’s als Høken in de keet, speciaal voor jongeren.

foto: Pixabay

Naast het nieuwe themakanaal Streektaalradio.nl is streekomroep RTV Noordoost Twente onder andere bekend van radiostations als Twente FM en Accent FM. RTV Noordoost Twente is de streekomroep voor de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen.

Programmamaker Nijkamp van RTV Noordoost Twente is geen onbekende op het gebied van muziek in de streektaal. Hij maakt al jaren het twee uur durende programma Streektaal Radio voor verschillende omroepen in Nederland.

Op het nieuwe themakanaal zal geen nieuws worden uitgezonden om aan de ICE -norm te komen. Volgens de omroep is “de muziek voor een groot deel afkomstig uit de regio. Daarin zijn ook interviews verwerkt met artiesten en streektaal gerichte zaken.

De streektaalnummers komen uit heel Nederland. “Van Zeeland tot Friesland, en natuurlijk uit ons Nedersaksische gebied. We draaien ook Vlaamse en Zuid-Afrikaanse muziek”, zegt initiatiefnemer Ben Nijkamp. “Vaak zeggen mensen dat streektaalmuziek alleen uit het oosten en het noorden van ons land komt. Daar klopt helemaal niks van, in Den Haag praten ze dialect, en in Amsterdam ook. Heel Nederland is streektaal” [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten