Omroep Zwart komt met zijn eerste tv-programma ‘Podium Zwart’

Omroep Zwart is al een tijdje op de radio te horen bij de NPO. Sinds 1 januari 2022 maakt de omroep het programma ‘De Nacht is Zwart’ elke zondagnacht tussen 03.00 uur en 06.00 uur op NPO Radio 1. Afgelopen zondag maakte de omroep op die zelfde zender bekend dat Omroep Zwart op vrijdag 27 mei zijn TV-debuut maakt met het muziek- en cultuurprogramma ‘Podium Zwart’.

Dit tv-programma, gepresenteerd door Glen Faria en Veronica van Hoogdalem, is een samenkomst van verschillende muziekgenres, kunststijlen en verhalen. In het allereerste tv-programma neemt de omroep de kijker mee in de wereld van muziek en cultuur. De eerste aflevering van Podium Zwart met onder andere Gregory Porter, Joshua J en Jörgen Raymann is op vrijdag rond 22:45 uur te zien op NPO 3.

Om een beetje sfeer in de studio te krijgen komt elke week een DJ muziek draaien. “Dat het eerste televisieprogramma van Omroep Zwart een muziekprogramma is, is niet zomaar”, aldus Omroep Zwart. “Verbintenis staat namelijk centraal, en er is niets zo verbindend als muziek. Daarnaast hebben oprichters Gianni en Akwasi allebei een muzikale achtergrond; Gianni als danser en Akwasi als rapper. Muziek is letterlijk wat Omroep Zwart verbindt.”

In Podium Zwart komen nieuwe talenten, bekende namen, mensen met passie voor muziek en kunst samen om te laten zien waar Omroep Zwart voor staat. Eindelijk een programma met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van de beste performers van het moment. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten