Omroep Zwart zendt eerste documentaire uit over vliegramp in de Bijlmer

Omroep Zwart zendt op 4 oktober om 22.10 uur de eerste documentaire uit op NPO2. De docu ‘Een Gat In Mijn Hart’ wordt getoond ter ere van de 30-jarige herdenking van de vliegramp in de Bijlmer in Amsterdam. De documentaire is ook door het Nederlands Filmfestival in Utrecht genomineerd in de categorie ‘korte documentaires’ voor de Gouden Kalf Competitie.

Op 4 oktober 1992 is er een vliegtuig neergestort in de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg in de Amsterdamse Bijlmermeer. Kinderen uit de omgeving hebben destijds op school de opdracht gekregen om hun ervaringen te tekenen ter verwerking van het trauma. Deze verhalen zijn gebundeld in een boek.

Nu, 30 jaar later, gaat Akwasi samen met zijn lotgenoten de confrontatie met hun gedeelde trauma aan. Welke plek hebben de ervaringen van 30 jaar geleden vandaag de dag nog in hun leven? Is het trauma iets om te op te lossen, of juist iets wat de ruimte verdient om er te zijn?

Foto: Kro-Ncrv

De docu is gemaakt door productiebedrijf YallaDocs en bedacht door omroepdirecteur Akwasi Ansah, tevens eigenaar van het platenlabel Neerlands Dope. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten