NPO Radio 4 rijdt met stembus door Nederland voor de Klassieke Top 400

De klassieke radiozender NPO Radio 4 gaat ook dit jaar weer de ‘Klassieke Top 400‘ uitzenden. De nieuwe lijst is te horen van 17 oktober tot en met 21 oktober. Luisteraars kunnen vanaf vrijdag weer stemmen op hun favoriete klassieke muziekstukken. De stemweek wordt geopend door Staatssecretaris Gunay Uslu.

Foto: NPO Radio 4

Stemmen kan online via de website nporadio4.nl en bij de Stembus die door het hele land rijdt. De Stembus start op vrijdag in Leiden.

Gunay Uslu opent de stemweek
Staatssecretaris Cultuur en Media Gunay Uslu brengt als eerste haar stem uit voor de Klassieke Top 400 en opent daarmee de stemweek. Daarna gaat de bus op tournee door Nederland en komt op vrijdag 7 oktober weer aan in Hilversum.

Presentator en Stembus-chauffeur Sander Zwiep neemt van vrijdag 30 september tot en met vrijdag 7 oktober dagelijks een andere NPO Radio 4-collega mee om stemmen op te halen voor de lijst met de 400 mooiste klassieke muziekstukken. Dit zijn Margriet Vroomans, Hein van Eekert, Beitske de Jong, Lex Bohlmeijer, Jet Berkhout, Hans Smit, Ab Nieuwdorp en Carine Lacor.

De route van de stembus is te vinden op de website van NPO Radio 4. De Klassieke Top 400 wordt donderdag 13 oktober bekendgemaakt. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten