Zoek
Sluit dit zoekvak.

Julia van Reyendam van Slam naar Radio 538

Julia van Reyendam vertrekt na een half jaar bij Slam om aan de slag te gaan bij Radio 538. Vanaf 8 oktober is ze te horen op de paarsgroene zender, waar ze op zaterdag en zondag de uren tussen 7 en 10 uur gaat vullen. De afgelopen weken was de 23-jarige deejay in het weekend op Slam te horen.

Foto: video still Instagram

Ik was altijd al dol op Radio 538 en dol op de Frank en Vrijdagshow”, vertelde Van Reyendam in de middagshow van Frank Dane. “Ik was daar ieder weekend eigenlijk te vinden en vertelde toen als 13-jarig meisje dat ik hier ook wilde werken en radiodeejay wilde worden. Frank zei toen ‘kom later als je groot bent maar terug’. Nou, here I Am!

Van Reyendam begon haar radiocarrière in 2019 tijdens haar opleiding Media, Informatie en Communicatie, waar ze regelmatig in de radiostudio van de Hogeschool van Amsterdam te vinden was. Via Salto in Amsterdam en een stage bij Qmusic kwam ze begin 2021 bij Wild FM terecht, waar ze niet alleen een eigen programma kreeg, maar ook sidekick werd van Jurgen Rijkers in de ochtend.

In april van dit jaar maakte Van Reyendam de stap naar de landelijke radio, waar ze aan de slag ging bij Slam. In mei was ze onderdeel van een experiment met een nieuwe late avondshow, waarna ze in augustus haar eigen programma in het weekend kreeg op Slam. Afgelopen weekend was ze al niet meer te horen op dit radiostation.

Met de komst van Van Reyendam heeft 538 na vier jaar eindelijk weer een vrouwelijke deejay in de programmering. De laatste was Chantal Hutten, die in 2018 naar 100% NL vertrok. Sindsdien heeft 538 alleen vrouwelijke nieuwslezers en sidekicks (Iris Enthoven). [RadioWereld.NL]

Eén reactie