NPO Radio 1 krijgt misdaadprogramma op vrijdagavond

NPO Radio 1 krijgt vanaf januari een wekelijks misdaadprogramma. Elke vrijdag van 19 tot 20 uur presenteert Maaike Timmerman ‘Het Misdaadbureau’. Het programma komt op de plek van ‘Mangiare’.

Foto: video still Youtube

Het Misdaadbureau wordt een programma dat onderzoek doet naar onder meer actuele regionale misdaad. Veel van deze misdaden staan niet op zich maar spelen ook op andere plekken in Nederland en verdienen onderzoek en verbreding.

Wekelijks onderzoekt de ervaren redactie zaken of ontwikkelingen die landelijk minder de aandacht hebben, maar wel grote impact hebben op de maatschappij. Naast deze zaken kunnen luisteraars ook zelf ideeën voor onderzoek opperen via de WNL Misdaadlijn, waaruit de redactie een selectie maakt.

Het Misdaadbureau komt voort uit de tweewekelijkse podcast Het Onderzoeksbureau”, legt Johann de Graaf, Chef Radio en Podcast bij Omroep WNL, uit. “We zijn blij dat we het onderzoek en de kennis van de redactie met NPO Radio1 een groter podium kunnen bieden. Bovendien wordt de podcast Het Misdaadbureau bij de start van het radioprogramma ook wekelijks aangeboden”.

Voor Timmerman is radio niet nieuw. Afgelopen zomer verving ze Sven Kockelmann al op NPO Radio 1. Ook maakte ze nog tal van andere programma’s voor de nieuwszender. Daarnaast presenteerde ze op NPO Radio 2 ’t Wordt nu Laat. [RadioWereld.NL]