Zoek
Sluit dit zoekvak.

Grote schadepost voor lokale omroep VoorstVeluwezoom

De zendmast van de lokale omroep VoorstVeluwezoom in Twello zou dinsdag worden gedemonteerd. De omroep zou verhuizen naar een ander opstelpunt. Maar in plaats van demonteren werd de complete zendinstallatie door de aannemer gesloopt.

Foto:Pixabay

Volgens de omroep is het niet meer mogelijk om met de bestaande apparatuur uit te zenden.

VoorstVeluwezoom: “Er is schade aan de antennes, de ophanging is afgebroken en de bekabeling is afgeknipt en onbruikbaar. Ook de randapparatuur lag al op de oud ijzer aanhanger van de aannemer.

Volgens de omroep is dit een ‘enorme tegenvaller‘. Er moeten nu nieuwe antennes en randapparatuur worden besteld voor 105.3FM. De omroep stelt de gemeente aansprakelijk. VoorstVeluwezoom is nog wel via de FM te ontvangen op 107.5FM. Daarnaast blijft de lokale omroep te horen via DAB+ op kanaal 6D en via internet. [RadioWereld.NL]