Zoek
Sluit dit zoekvak.

BOOS krijgt journalistieke prijs De Tegel voor aflevering over The Voice

Onlineprogramma BOOS heeft dit jaar de journalistieke prijs De Tegel in de categorie Onderzoek gewonnen. De prijs ging naar de aflevering waarin presentator Tim Hofman en zijn redactie onderzoek deden naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag bij talentenshow The Voice of Holland.

In de aflevering werden coaches Ali B en Marco Borsato, bandleider Jeroen Rietbergen en een regisseur beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag door verschillende vrouwen.

Het Openbaar Ministerie deed onderzoek naar de beschuldigingen en maakte eerder deze maand bekend dat oud-coach Ali B en voormalig bandleider Rietbergen worden vervolgd voor zedenzaken rond het tv-programma. Het onderzoek tegen Borsato wordt geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Tegen hem loopt echter nog wel een ander zedenonderzoek dat niet gerelateerd is aan de talentenjacht.

De andere genomineerden voor De Tegel waren journalisten van de Volkskrant die schreven over vermeend grensoverschrijdend gedrag en een ongezonde werkcultuur bij tv-programma ‘De Wereld Draait Door’, en NRC-journalisten Claudia Kammer en Derk Stokmans, die schreven over de aanpak van de voormalige minister van Economische Zaken Eric Wiebes van het Groningse gasdossier.

De uitreiking van De Tegel vond maandagavond plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Sinds 2007 worden de journalistieke juryprijzen jaarlijks uitgereikt aan personen die hebben bijgedragen aan de handhaving en verbetering van de kwaliteit van Nederlandstalige journalistiek. De prijs is ook bedoeld als aanmoediging voor journalistiek talent. [RadioWereld.NL]

Alle Tegelwinnaars op een rij
Achtergrond: Haroon Ali (NTR)
Audio – Podcast: Elsbeth Stoker en Daan Hofstee (Volkskrant)
Buitenland: Zainab Hammoud (Nieuwsuur)
CBS Data: NOS en Nieuwsuur
Interview: Carola Houtekamer, Jaap van Heusden, Jefta Varwijk (NRC)
Nieuws: Milena Holdert, Ben Meindertsma (NOS en Nieuwsuur)
Onderzoek: BOOS (BNNVARA)
Pionier: Jasper Been (Financieel Dagblad)
Regio/Lokaal: Joske Meerdink en Diny van Hoften (Omroep Gelderland)
Storimans: Dennis Hilgers (Nieuwsuur)
Verslaggeving: Lyanne Levy, Bas van Sluis (Dagblad van het Noorden)
Publieksprijs: Jan-Hein Strop en Stefan Vermeulen

Gerelateerde berichten