Zoek
Sluit dit zoekvak.

Erik-Jan Rosendahl: “Ik was gewoon op het laatst niet meer te handhaven”

Erik-Jan Rosendahl kijkt met veel plezier terug op zijn nachtavontuur met Rick van Velthuysen op Radio 538. “Ik was gewoon op het laatst niet meer te handhaven, ik maakte alles wat God verboden had,” zo vertelt hij in de podcast ‘De Broadcast’. Het zorgde er echter ook voor dat hij na twee jaar zijn spullen mocht pakken.

Rosendahl is niet de standaard side-kick of deejay die op zijn zolderkamer is begonnen met radio maken. Hij luisterde veel radio en mocht in de begin tijd van 538 aanschuiven bij o.a. Ruud de Wild en Rick van Velthuysen, zelf zegt hij erover “Ik was de clown die ergens vandaan was getrokken”.

Hij is dus langzaam de radio ingerold, bij Radio 538 was hij samen met onder andere Tim Klijn en Jeroen Nieuwenhuize ‘The Morging JEM/Jam als voorloper van ‘Evers Staat op’ presenteerde. Ook maakte hij enkele jaren een nachtprogramma met Rick van Velthuysen. Hij is eigenlijk altijd de verantwoordelijke geweest voor de vormgeving, waar hij dus per toeval ingerold is.

Tegenwoordig is Rosendahl dagelijks in de avond op Slam te horen met Daniël Lippens en Julia Maan.

Op de vraag of Erik-Jan er over 5 jaar nog zit is hij redelijk stellig in de podcast “Nee nee, ik denk dat dit het laatste jaar is. En zou het nog een jaar verlengd worden, ook prima. Maar op een gegeven moment denk ik wel dat dat klaar zou moeten zijn”, zo zegt Rosendahl.

In de De Braodcast praten Peter Oostrom en Patrick van Denderen uitgebreid met Erik-Jan aan de hand van veel fragmenten, verhalen en anekdotes over zijn rijke radio loopbaan. Erik-Jan is voornamelijk vormgever en sidekick, maar bovenal een mooie sfeermaker op de radio. In deze aflevering wordt alles besproken. [RadioWereld.NL]