Junkie XL wees de Beatles af

Junkie XL heeft een aanbod van de Beatles afgewezen. De Britten hadden gevraagd om een remix van ‘Strawberry fields forever’. Niet interessant, aldus Junkie XL.

Junkie XL heeft een aanbod van de Beatles afgewezen. Dat vertelt de Nederlandse muziekproducer donderdag in het Vara-programma ‘De wereld draait door’. De overgebleven leden van de legendarische Britse popgroep had gevraagd om een remix van ‘Strawberry fields forever’. Junkie XL brak in 2003 wereldwijd door met een remix van het Elvis-nummer ‘A little less conversation’. Tom Holkenborg, zoals de remixer in werkelijkheid heet, vond nog een remix van een klassiek nummer niet interessant.

Hij wees ook een ‘astronomisch bedrag’ af om een heel album met Elvis-remixes te maken. Dan zou het volgens de 38-jarige Nederlander alleen nog om het geld gaan. “Het gaat puur om het muziek maken.”

Wel maakte Junkie XL remixen van nummers van onder meer artiesten als Britney Spears, Michael Bublé en Sarah McLachlan. De deejay woont tegenwoordig in de Amerikaanse stad Los Angeles.

[Novum]