Richard Gere wil aidsbestrijding via televisie

Televisieprogramma’s moeten in de hele wereld waarschuwen voor aids. Dat zei Richard Gere maandag op een internationale aidsconferentie in het Canadese Toronto.

(Novum/AP) – Televisieprogramma’s moeten in de hele wereld waarschuwen voor aids. Dat zei acteur Richard Gere maandag op een internationale aidsconferentie in het Canadese Toronto. Zowel directeuren van televisiezenders als sterren moeten zich inzetten in de strijd tegen de ziekte, vindt de Hollywood-ster.

De 56-jarige Gere zet zich al jaren in voor aids en zegt te zijn geïnspireerd door Rock Hudson, de filmster die in 1985 aan de ziekte overleed. Ook ziet hij Elizabeth Taylor, een van de eerste beroemdheden die anti-aidsactiviste werd, als een voorbeeld.

In India heeft een mede door Richard Gere opgerichte organisatie getoond hoe sterren kunnen worden gebruikt in een anti-aidscampagne. Beroemdheden verschenen in voorlichtingsfilmpjes over de virusziekte, personages met hiv doken op in soaps en het thema werd in documentaires en praatprogramma’s aangesneden.

[Novum]