Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zanger van Keane verslaafd aan drank en drugs

Tom Chaplin, de 27-jarige zanger van de Britse rockband Keane, kampt met een drank- en drugsverslaving. Hij zoekt hulp.

Tom Chaplin, de zanger van de Britse band Keane, kampt met een drank- en drugsverslaving. Dat heeft de 27-jarige Brit dinsdag bekendgemaakt. “Het is tijd om professionele hulp te zoeken om mezelf weer op de rails te krijgen.”

De rockgroep annuleerde vorige week enkele concerten, omdat Chaplin oververmoeid zou zijn. De band laat nu weten rust te nemen tot de zanger klaar is met zijn behandeling. De Amerikaanse tournee die de band volgende maand zou beginnen is daarom afgezegd.

Chaplin biedt op de website van de band zijn excuses aan voor de geannuleerde concerten. “Ik vind het verschrikkelijk om onze fans teleur te stellen”, schrijft hij. “Maar ik wil mezelf nu bij elkaar rapen, zodat ik de rest van het jaar weer beschikbaar ben.”

Keane staat op 7 november in Ahoy’ Rotterdam. Voorlopig lijkt het er op dat dit concert doorgang vindt.

[Novum]