Search
Close this search box.

Headlines uit de krant: woensdag 23 augustus

De Volkskrant komt woensdag voor de 25.000ste keer uit en bestaat op 1 oktober 85 jaar. Om die reden komt de uitgever woensdag met een speciale tabloideditie van 56 pagina’s uit die vooral een blik werpt op de geschiedenis van de Volkskrant. De speciale editie wordt op verscheidene plekken in Nederland gratis verspreid: bij boekwinkels en op stations.

Wie de dagkrant in het bekende formaat koopt, krijgt de jubileumuitgave er gratis bij. De tabloideditie is volgens hoofdredacteur Pieter Broertjes geen voorschot op de komst van zijn krant op dit formaat. ,,We blijven kritisch over tabloid, maar het is als bewaarnummer wel een mooi product”, zegt hij. Lees verder

Schaep
Dik 36 jaar nadat ’t Schaep met de 5 Pooten een Televizierring won, gaat deze klassieker in de revisie. Op bezoek bij de opvolgers. Pierre Bokma, Carry Tefsen, Loes Luca, Marc-Marie Huijbregts, Georgina Verbaan, Jenny Arean… Het zijn niet de minsten die zich op deze nazomerse middag aan de stamtafel van een tot café vertimmerde studioruimte in Amsterdam hebben verzameld. En het heeft niet eens veel moeite gekost om tot deze sterrenformatie te komen ,,Elke acteur van naam wilde meedoen,’’ bezweert KRO-eindredacteur Brigitte Baake.
Begrijpelijk, die gretigheid. ’t Schaep met de 5 Pooten heeft een magische klank bij acteurs en cabaretiers. Vooral vanwege de onverwoestbaar gebleken muziek van Eli Asser en Harry Bannink. Liedjes als Je bent toch op de wereld om elkaar te helpen nietwaar, ’t Zal je kind maar wezen en Als je mekaar niet meer vertrouwen kan hebben ervoor gezorgd dat de televisieserie in het collectieve geheugen van een hele generatie is opgeslagen. Volgens Carry Tefsen is dat laatste een tikkeltje overdreven. Lees verder

Jamai
Jamai gaat samen met actrice Nicolette van Dam een ochtendshow presenteren bij Jetix. Vanaf oktober is de show iedere week te zien op de kinderzender, maakte Jetix dinsdag bekend. Jamai Loman werd bekend als eerste winnaar van Idols in Nederland. De 20-jarige zanger maakte daarna carrière als musicalster. Naast zijn televisiewerk zal Jamai het komend seizoen te zien zijn als vogelverschrikker in de musical The Wiz. Lees verder

Adverteren
Het Nederlandse bedrijfsleven geeft steeds meer geld uit aan advertenties op het internet. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde gegevens van Nielsen Media Research. In de eerste helft van dit jaar werd bijna 97 miljoen euro besteed aan internetadverteren. Dat is 35 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De cijfers zijn gebaseerd op inkomstengegevens van de grootste Nederlandse exploitanten van internetsites. Daaronder vallen mediabedrijven zoals Wegener, PCM en de Telegraaf. Lees verder

Brother
Na 3 dagen in het Big Brother-huis zonder ramen en klok zijn de 15 kandidaten in het tv-spel hun besef van tijd al volledig kwijt. Al om 19.30 uur willen mensen hun bed opzoeken en er wordt op de raarste tijden gegeten. De bewoners denken dat ze met de tijd voor de gek worden gehouden. Ook het gebrek aan frisse lucht begint hen flink op te breken. Lees verder

MTV
MTV Nederland en Ilse Media komen, apart van elkaar, met digitale talentscouts. Muziekzender MTV Nederland (MTVN) opent Digital Scout: een platform om talent te zoeken. MTV wil geen muziektalent aantrekken maar ‘innovatieve concepten’ voor de digitale kanalen waar het bedrijf actief op is: mobiel, internet, digitale tv, sociale netten en spelletjes. Lees verder

Toppertje
Toppertje, dé zomerhit van dit jaar, gaat de grens over! Deze week komt de hitsingle van Guillermo en Tropical Danny uit in België. De komende dagen gaan de twee Amsterdamse mannen alvast op tournee om onze zuiderburen in de juiste stemming te krijgen. Lees verder

Tanja
Na Temptation Island heeft Tanja Jess er weer een gewaagde presentatieklus bij. De blonde actrice / presentatrice is vanaf 2 oktober aanstaande met het nieuwe programma Undercover Lover te zien. Lees verder

Narrowcasting
IdtV heeft weinig vertrouwen in de huidige vorm van narrowcasting, televisie in winkels en op andere openbare locaties. Als je kijkt naar de voorbeelden in Nederland van narrowcasting dan gaan deze voorbij aan de ontwikkelingen die plaatsvinden op het gebied van televisie, aldus Huib Maaskant van IdtV. Belangrijke ontwikkeling op gebied van televisie is volgens hem dat on-demand tv de komende jaren sterk zal groeien. Lees verder