Arjen Robben veilt oranje kiksen voor Afrika

Arjen Robben veilt de oranje voetbalschoenen die hij heeft gebruikt tijdens het WK voetbal in Duitsland. Dat doet hij op een benefietavond voor Aktie Benin.

Arjen Robben verkoopt de oranje voetbalschoenen die hij heeft aangehad tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. De sterspeler van het Nederlandse elftal organiseert samen met zijn oude club FC Groningen op 18 september een benefietavond voor de stichting Aktie Benin. Die stichting wil de volksgezondheid in het Afrikaanse land bevorderen.

Tijdens een diner wordt een aantal persoonlijke artikelen van Robben geveild. Momenteel komt de voormalige aanvaller van PSV uit voor de Engelse topclub Chelsea. Behalve de schoenen van de 22-jarige voetballer wordt een reis geveild naar de thuiswedstrijd van die Londense club tegen FC Barcelona in de Champions League, het grootste Europese clubtoernooi.

[Novum]