Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Madonna verlaat Malawi met zoontje

Madonna, haar man en hun geadopteerde zoontje zijn vrijdag uit Malawi vertrokken. Dit gebeurde kort nadat het echtpaar de voogdij over David kreeg.

(Novum/AP) – Madonna, haar man en hun geadopteerde zoontje zijn vrijdag uit Malawi vertrokken. Dit gebeurde kort nadat het echtpaar de voogdij over de 1-jarige David kreeg. De rechter heeft uitspraak gedaan in de adoptiezaak en besloot dat de popster en Guy Ritchie David mogen meenemen. Dat vertelde een woordvoerder van de rechtbank.

Volgens de wet in Malawi is adoptie vanuit andere landen niet toegestaan. Als een kind in Malawi wordt geadopteerd gaat er gewoonlijk een periode van achttien maanden aan vooraf waarin de adoptieouders worden geëvalueerd door jeugdzorg. Eerder werd al bekend gemaakt dat voor Madonna en haar man een uitzondering wordt gemaakt.

De vader, Yohame Banda, is blij dat zijn zoontje door de popster is geadopteerd. Hij vermoedt dat David anders een leven van ziekte, honger en armoede had gekend. De moeder van David overleed een maand na de geboorte van haar zoontje aan complicaties van de bevalling.

De 48-jarige popster heeft al twee kinderen. De 10-jarige Lourdes kreeg ze met fitnesstrainer Carlos Leon, de 5-jarige Rocco heeft ze met haar huidige echtgenoot Guy Ritchie.

[Novum]