Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Al Gore kanshebber voor Oscar

De film ‘An inconvenient truth’ van Al Gore maakt kans op een Oscarnominatie. De film over het broeikaseffect staat op de shortlist voor beste documentaire.

(Novum/AP) – Al Gore maakt kans op een Oscar. De voormalige Amerikaanse vice-president staat met zijn film ‘An inconvenient truth’ op de shortlist voor de filmprijs. De film over de gevolgen van het broeikaseffect maakt daarmee kans op een Oscarnominatie voor beste documentaire.

De oud-presidentskandidaat concurreert op de shortlist met een oude bekende. Politicus Ralph Nader hoopt ook op een Oscarnominatie met zijn documentaire ‘An unreasonable man’. De film gaat over zijn carrière als criticaster van de gevestigde orde. Democraat Gore en Green Party-voorman Nader streden in 2000 tegen elkaar tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

De Oscarnominaties in de categorie documentaires, en in de 24 andere categorieën, worden op 23 januari bekendgemaakt. De 79e uitreiking van de Academy Awards vindt plaats op 25 februari in Hollywood.

[Novum]