Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Anna Nicole heet hangijzer tijdens verkiezingen

De zaak-Anna Nicole Smith is een van de grote politieke thema’s op de Bahamas. De oppositie beschuldigt een minister van het voortrekken van de ex-playmate.

(Novum/AP) – De zaak-Anna Nicole Smith is een van de grote thema’s in de aanloop naar de parlementsverkiezingen op de Bahamas volgend jaar. De oppositie beschuldigt een minister van het voortrekken van de vroegere playmate. Ook is er kritiek op de hoge prioriteit die de autoriteiten gaven aan de dood van haar zoon.

De rondborstige blondine verhuisde in juli naar de eilandengroep. In september werd haar dochter geboren. Dat alles kreeg weinig aandacht in de pers op de Bahamas. Dat veranderde toen haar 20-jarige zoon Daniel drie dagen na de geboorte van het kind overleed, terwijl hij bij zijn moeder op bezoek was in het ziekenhuis. Volgens de lijkschouwer die het lichaam heeft onderzocht op verzoek van Smith, is hij overleden aan een combinatie van methadon en antidepressiva.

Sinds het tragische sterfgeval heeft Smith de media op de eilandengroep ten zuidwesten van Florida gedomineerd. Drie dagen na Daniels dood kondigde de lijkschouwer van de overheid een onderzoek aan. Daarop volgde een storm van kritiek. Critici merkten op dat gewone inwoners van de Bahamas soms jaren moesten wachten op een lijschouwing. Tot nu toe is er geen officieel onderzoek geweest naar de doodsoorzaak.

Ook minister van immigratie Shane Gibson kwam in de problemen. Hij gaf de 38-jarige Amerikaanse toestemming zich te vestigen, omdat ze al een villa op de Bahamas zou hebben gehad. Later bleek dat de villa bij het water mogelijk niet van Smith is. Gibson spreekt het bericht tegen dat het sekssymbool hem persoonlijk tienduizend Amerikaanse dollar (7800 euro) aan inschrijfgeld overhandigde.

Anna Nicole, wier echte naam Vicki Lynn Hogan is, werd bij het grote publiek bekend door haar huwelijk met de 89-jarige miljardair J. Marshall Howard. Veertien maanden na het huwelijk kwam hij te overlijden. Sindsdien maakt ze met zijn familie ruzie over de erfenis.

[Novum]