Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Atomic Kitten eenmalig samen voor voetbalfan

Atmic Kitten komt bij elkaar voor een eenmalig concert. De groep wil zo steun betuigen aan een Liverpool-fan die onterecht vastzit voor poging tot moord.

De Britse meidengroep Atomic Kitten komt binnenkort bij elkaar voor een eenmalig concert. Zangeressen Jenny Frost, Liz McLarnon en Natasha Hamilton willen met het optreden steun betuigen aan Liverpool-fan Michael Shields, die naar eigen zeggen onterecht vastzit voor poging tot moord. Dat meldt de Britse omroep BBC.

De 20-jarige Shields zit een gevangenisstraf uit van tien jaar omdat hij gepoogd zou hebben een barman in Bulgarije te vermoorden na de Champions League-zege van Liverpool vorig jaar. Zijn familie heeft de Bulgaarse regering een geldbedrag van ruim 134 duizend euro betaald om Shields over te brengen naar een Engelse gevangenis.

Omdat de familie het geld moest lenen, heeft BBC Radio 1 het concert met Atomic Kitten op poten gezet. Ook zangeres Gloria Gaynor en komiek Ricky Tomlinson doen aan de actie mee. De opbrengst komt ten goede aan de familie.

Atomic Kitten, bekend van hits als ‘Whole again’ en ‘Eternal flame’, kondigde in 2004 aan een tijdje uit elkaar te gaan. Ze ontkenden dat het ging om een definitieve breuk.

[Novum]