Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Balkenende’ stelt popvragen in quiz

Jan Peter Balkenende stelt popvragen in een quiz. Het is niet de echte minister-president die in beeld komt, maar een foto met een bewegend mondje.

Jan Peter Balkenende stelt popvragen in een nieuwe Talpa-quiz. Het is niet de echte demissionaire minister-president die in beeld komt, maar een foto met een bewegend mondje. “Een beetje zoals André van Duin vroeger filmpjes maakte”, zegt een woordvoerder van de zender. De kandidaten moeten op elke vraag C, D of A antwoorden.

‘JP’ maakt zijn opwachting in Stenders Late Vermaak (spreek uit: Stenders Leedvermaak), een spelprogramma over de popgeschiedenis dat in januari op de buis komt. De presentatie ligt in handen van diskjockey Rob Stenders.

Kandidaten met een grote achterstand in het spel kunnen een Ronnie Tober inzetten. Wanneer ze dat doen, komt de volkszanger in beeld met een vraag. Tober doet, anders dan Balkenende, wel echt mee aan het programma. De winnaar ontvangt geen dure prijzen, maar een trofee: de George Baker-beker.

[Novum]